.

رد درخواست اعاده دادرسی

  رد درخواست اعاده دادرسی یعنی چی؟

فرض کنید شما دادخواست اعاده دادرسی را طرح کرده اید. در مرحله اعاده دادرسی برخلاف سایر مراحل رسیدگی، دادگاه قبل از اینکه شروع به رسیدگی به موضوع درخواستی شما در اعاده دادرسی کند یعنی دفاعیات را بشنود، مدارک را ببنید و در نهایت رای صادر کند، بررسی می کند که آیا جهات اعاده دادرسی وجود دارد یا خیر و اگر جهات قانونی درخواست اعاده دادرسی وجود داشته باشد، دادگاه وارد اصل دعوا می شود.

بنابراین صرف درخواست اعاده دادرسی و اینکه خواهان ادعا کند یکی از جهات اعاده دادرسی وجود دارد باعث نمی شود که دادگاه مکلف به رسیدگی باشد بلکه دادگاه در صورتی وظیفه دارد به درخواست اعاده دادرسی رسیدگی کند که متقاضی اعاده دادرسی دلایلی هم برای اثبات آن داشته باشد.

درصورتی که دادگاه دلایل اینکه رسیدگی به اعاده دادرسی قانونی است را کافی دانست، قرار قبول اعاده دادرسی صادر خواهد کرد و وارد موضوع اصلی درخواست خواهد شد تا حکم صادر کند.

اما رد درخواست اعاده دادرسی یعنی چه؟ اگر دادگاه تشخیص نداد که جهات اعاده دادرسی وجود دارد و دلایل طرف هم برای اثبات وجود جهات اعاده دادرسی به نظر دادگاه کافی نرسد، دادگاه اقدام به صدور قرار رد درخواست اعاده دادرسی خواهد کرد.

 قرار رد درخواست اعاده دادرسی یعنی دادگاه اصلا وارد ماهیت دعوا نمی شود، یعنی مثل جلسه دادگاه که مدارک بررسی می شود و طرفین دعوا از خود دفاع می کنند و … جلسه ای صورت نخواهد گرفت چون همانطور که گفتیم در مرحله اعاده دادرسی ابتدا باید ثابت شود جهت قانونی برای رسیدگی وجود دارد. 

 در نتیجه قرار رد ردخواست اعاده دادرسی یعنی ادعای شما برای وجود جهات اعاده دادرسی مورد قبول دادگاه نبوده است. 

اعتراض به قرار رد درخواست اعاده دادرسی

درخواست اعاده دادرسی اصلی باید به دادگاه صادر کننده حکم ارائه شود یعنی مثلا اگر حکمی که از آن درخواست اعاده دادرسی کرده ایم در شعبه اول دادگاه عمومی صادر شده است، دادخواست اعاده دادرسی هم باید به همین دادگاه ارائه دهیم.

همانطور که گفته شد دادگاه بررسی می کند که آیا جهات اعاده دادرسی وجود دارد یا نه اگر وجود داشت قرار قبول اعاده دادرسی و اگر وجود نداشت قرار رد اعاده دادرسی را صادر می کند.

اگر دادگاه قرار رد درخواست اعاده دادرسی صادر کرد می توانید به آن اعتراض کنید. دادگاهی که قرار رد درخواست اعاده دادرسی را صادر کرده است یا دادگاه بدوی است یا دادگاه تجدیدنظر.

اگر قرار رد اعاده دادرسی توسط دادگاه بدوی صادر شده باشد: در این صورت قرار قطعی است مگر اینکه موضوع اصلی دعوا قابل تجدیدنظر باشد.

(همانطور که می دانید احکام غیرمالی و احکام مالی که خواسته یا بهای خواسته بیشتر از 3 میلیون ریال که از مرحله بدوی صادر شده اند، قابل تجدیدنظر هستند و می توانید از آنها در دادگاه تجدیدنظرخواهی کند و سایر احکام قابل تجدیدنظر نیست.)

بنابراین در صورتی که قرار رد درخواست اعاده دادرسی از دادگاه بدوی صادر شود و موضوع دعوا غیرمالی یا مالی با خواسته یا بهای خواسته بیش از 3 میلیون ریال باشد، می توان به قرار رد درخواست در دادگاه تجدیدنظر اعتراض کرد. 


 

whatsapp logo phone logo phone logo

مشاوره حقوقی رایگان